The Story

Werkwijze

Ben je geïnteresseerd in voedingsbegeleiding? Een uitstekende keuze. Ik leg je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Werkwijze

Intake
Als je voor het eerst langskomt (intake), gaan we goed van start. Samen met een kop koffie of thee bespreken we wat je graag wilt bereiken. Vervolgens nemen we een kijkje naar je voeding. Daarna stellen we een voedingsplan op: Wat doe je al goed, wat kan beter? Ik zet dit in een overzichtelijk voedingsschema dat je van mij krijgt toe gestuurd. Als laatst meten we (als je wilt) jouw lichaamsgewicht, vetpercentage, spiermassa en stofwisseling. Een intake duurt ongeveer 60 minuten.

Vervolgafspraken
Om de paar weken houden we contact: op die manier zorgen we voor een ‘stok achter de deur’. We bespreken dan wat er goed is gegaan en of het voedingsschema bij je past. We voeren alle metingen weer uit en bepalen hoe goed de resultaten zijn. Vervolgens maken we afspraken voor de volgende afspraak. Dit contact kan ook via Facebook of Whatsapp, als dat je voorkeur heeft.

Programma’s

In samenwerking met Healthcenter Zuid biedt Voedingsadvies Broer het programma JorFit aan. JorFit is een programma voor mensen die nog geen lid zijn van Healthcenter Zuid. De meeste mensen krijgen dit programma vergoed via hun zorgverzekering! Weten of jij vergoeding krijgt? Neem dan contact op. Je kunt kiezen uit:

In 95% van de gevallen wordt de voedingsbegeleiding 100% gedekt door jouw zorgverzekering.

Indien je kiest voor losse begeleiding zonder vergoeding, dan gelden de volgende tarieven:

Intake + screening + voedingsschema + uitgebreide lichaamsmeting: €99,-

Vervolgconsult (fysiek): €35,-

Vervolgconsult (Whatsapp, mail of telefonisch): €20,-.

Naast de tijd die ik doorbreng met persoonlijke begeleiding, geef ik ook regelmatig presentaties en lezingen. De afgelopen jaren heb ik de volgende lezingen verzorgd:

  • Afvallen voor gevorderden: Over nieuwe inzichten en trucs hoe je je eetlust kun beperken en je vetverbranding kunt stimuleren
  • Etiketten lezen: over de tips en trucs over het snel analyseren van het etiket van een voedingsmiddel. Waar let je op? Wat zijn de calorie- en suikerbronnen? Wat zijn E-nummers precies?
  • Feiten & fabels: De wereld van voeding is een jungle. Je weet niet meer wat je moet geloven, en wat niet. Deze presentatie schept duidelijkheid in de chaos: We zetten de meest voorkomende feiten & fabels op een rij en rekenen af met hardnekkige mythes.
  • Gezond & fit tijdens de feestdagen: December is voor de meeste mensen een ramp als het gaat om gezond eten. Sinterklaas, kerst én oud en nieuw: een hoop (eet)gelegenheden. Hoe ga je daarmee om? Waar kun je op letten? Een presentatie vol tips en handvaten.
  • Goede voornemens: In januari start iedereen weer vol goede moed met hun goede voornemens. Maar hoe hou je deze vol? Of het nu stoppen met roken, meer sporten of gezonder eten is: In deze workshop krijg je tips over hoe je deze het beste kunt volhouden.
  • (H)erken je honger: Honger is een veel voorkomend probleem bij het afvallen. Veel mensen denken ten onrechte dat ze om af te vallen honger moeten lijden. In deze presentatie nemen we het begrip ‘honger’ nader onder de loep, en krijg je tips & tricks om jouw voeding zo aan te passen dat je nóóit meer honger hoeft te lijden.
  • Lightproducten: Als je gaat afvallen is de stap naar lightproducten vaak snel gezet. Frisdrank, jam, toetjes en zelf chips: Bijna elk product heeft een light-variant. Maar werken lightproducten wel als je af wilt vallen? En hoe veilig zijn zoetstoffen nu eigenlijk? Na deze presentatie weet je het.
  • Wielrennen in de winter: Wielrennen is een sport die je voornamelijk ’s zomers kan uitvoeren. Hoe pas je je voeding aan als het aantal kilometers dat je fietst, minder wordt?
  • E-nummers: Een verdiepende presentatie over de toegevoegde stoffen in ons eten: E-nummers. We focussen ons op de hamvraag: zijn ze schadelijk of niet? Verder nemen we enkele ‘beruchte’ E-nummers onder de loep en bepalen we of ze echt zo schadelijk zijn als vaak gezegd wordt.
  • Hoe vitaal ben jij? We meten je gewicht, BMI, vetpercentage, spiermassa en buikvet, en doen een korte screening van jouw voedingspatroon. Je loopt de deur uit met praktische adviezen over hoe jij jouw gezondheid kan verbeteren!
  • (Sportvoeding)supplementen: Er zijn tegenwoordig honderden verschillende supplementen verkrijgbaar, die allemaal claimen onmisbaar te zijn voor jouw gezondheid. Welke supplementen zijn nu écht nuttig, en welke kun je links laten liggen? Na deze presentatie weet je het!
  • Sport en Voeding (niveau 1): Deze workshop is een goede basis voor de sporters die nog niet zo ervaren zijn met voeding. We gaan dieper in op het belang van eiwitten, koolhydraten, vetten en vocht. Daarnaast worden er een paar bekende supplementen besproken.
   Tip! Deze presentatie is uitstekend geschikt voor sportverenigingen.
  • Sport en voeding (niveau 2): Deze workshop gaat dieper in op het begrip sportvoeding. We bespreken de timing van je maaltijden (‘nutrient timing’) rond je wedstrijden en trainingen, en besprekn hoe je je individuele calorie, eiwit- en koolhydraatinname berekend.
  • Sport en voeding (niveau 3): Deze presentatie is alleen geschikt voor de ervaren sporters en fitnesscoaches. We bespreken de meest recente wetenschappelijke inzichten rondom sportvoeding, geavanceerde strategieën rondom het managen van het lichaamsgewicht en een rij veel voorkomende sportvoedingssupplementen, en hoe je deze in je voedingsstrategie kunt toepassen.