Geniet je nog wel eens van je eten?

Een vraag die misschien wel te weinig gesteld wordt door diëtisten. De laatste tijd zien we steeds steeds meer mensen waarbij het antwoord ‘nee’ is.


Gezond eten is natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar té gezond eten kan ook. Voeding is namelijk meer dan alleen brandstof, bouwstoffen en vitamines. Het is ook iets dat ons verbindt. Voeding is sociaal, cultureel en religieus. En als je al die dingen vergeet, dan kun je nog zo gezond eten, maar is je relatie met eten niet gezond.

Een taartje op je eigen verjaardag, uit eten voor je oma’s 80e verjaardag, beschuit met muisjes bij een geboorte: Eten is iets sociaals. Leven op shakes is dat niet.


Dus stel jezelf de volgende keer op een verjaardag een andere vraag. Denk niet: “Dit taartje bevat heel veel calorieën, dus ik mag het niet eten.”

Denk liever: “Zijn de calorieën van dit taartje het voor mij waard?”


En als het antwoord ‘Ja’ is, eet hem dan gerust. Geniet er volop en zonder schuldgevoel van, en eet de volgende dag weer ‘gewoon’ gezond. Op die manier hou je het eten leuk, leg je jezelf geen beperkingen op én kun je toch je resultaten bereiken.
Wat wil een mens nog meer? 😉

Maak direct een afspraak

Geïnteresseerd in een van onze programma’s? Maak direct een eerste afspraak!