Onze programma's

Ben je geïnteresseerd in voedingsbegeleiding? Een uitstekende keuze. Ik leg je graag uit wat de mogelijkheden zijn.
Diëtetiek

Als je voor het eerst langskomt (intake), gaan we goed van start. Samen met een kop koffie of thee bespreken we wat je graag wilt bereiken. Vervolgens nemen we een kijkje naar je voeding. Daarna stellen we een voedingsplan op: Wat gaat goed, wat kan beter? We zetten dit in een overzichtelijk voedingsschemadat je van ons na de afspraak krijgt toegestuurd. Als laatst meten we (als je wilt) jouw lichaamsgewicht, vetpercentage, spiermassa en stofwisseling. Een intake duurt ongeveer 60 minuten.

Vervolgafspraken
Om de paar weken houden we contact: op die manier zorgen we voor een‘stok achter de deur’. We bespreken dan wat er goed is gegaan en of het voedingsschema bij je past. We voeren alle metingen weer uit en bepalen hoe goed de resultaten zijn. Vervolgens evalueren we en stellen we doelen voor de volgende afspraak.

Tussen de afspraken
Heb je tussen de vervolgafspraken door vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met jouw diëtist via mail of WhatsApp. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over je voedingsschema, wilt weten of je een bepaald product kunt eten, of gewoon om even te sparren over hoe het gaat.

 

Voor persoonlijke voedingsbegeleiding (diëtetiek) geld 100% vergoeding via jouw zorgverzekering vanuit de basisverzekering. Let er wel op dat dit van je eigen risico af gaat. Kom je via de ketenzorg, bijvoorbeeld IZER? Dan geld er voor jou geen eigen risico. De situatie verschilt per zorgverzekering. We leggen je graag en vrijblijvend uit of er kosten voor jouw situatie gelden. Komt er iets tussen de afspraken? Geef dit dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 uur voor jouw afspraak door, anders kan het zijn dat er kosten in rekening worden gebracht.

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

De Gecombineerde Leefstijl Interventie (vanaf nu GLI) is een programma van maximaal 2 jaar dat zich richt op een betere manier van eten en bewegen. Er zijn verschillende interventies, onze praktijk voert de BeweegkuurGLI uit. Dit programma is geschikt voor ieder met een BMI van 25-40, ofwel overgewicht. Tijdens dit programma kun je rekenen op begeleiding van een leefstijlcoach. De leefstijlcoach helpt je bij het aanpakken van drie componenten: gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Om in aanmerking te komen voor de GLI is een verwijzing door een huisarts verplicht. Zonder verwijzing is deelname helaas niet mogelijk. De GLI ziet er als volgt uit:

Maak direct een afspraak

Geïnteresseerd in een van onze programma’s? Maak direct een eerste afspraak!