Gezonde Frikandel Speciaal!

  • 28 september 2018
Sommige producten zijn echt heel lastig gezond te maken. Producten zoals pindakaas, patat en frikandellen. En dan voornamelijk frikandellen. Maar ik hou van een uitdaging, dus hierbij mijn recept voor gezonde Frikandellen speciaal.
WAT HEB JE NODIG? (voor 4 frikandellen)
  •  1 zoete aardappel (een normale, kruimige kan ook. Maar dan word ‘ie wel minder lekker).
  • 200 gram kipgehakt (hier zit de winst!)
  • 60 gram havermeel (of havermout)
  • een snufje zout
  • een snufje paprikapoeder
  • 1 eetlepel olie
HOE MAAK JE HET? 
  1. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de aardappel in 20 minuten zacht.
  2. Haal de aardappel uit de pan en trek het velletje eraf. Prak hem daarna met een vork fijn tot een puree.
  3. Schep de aardappelpuree samen met het kipgehakt in een kom en roer goed door elkaar. Voeg een snuf zout, het paprikapoeder en het havermeel toe en roer goed tot alles gemixt is.
  4. Verdeel het kipmengsel in vieren en draai er vier frikandellen van. Of gewoon 1, als je het leuk vind een soort Frankensteinfrikandel te maken.
  5. Ik weet het, het draaien is een beetje plakkerig maar oefening baart kunst. En bovendien bespaar je vet veel calorieën met deze frikandellen, dus een beetje investering moet er zijn, toch?
  6. Verwarm een klein klontje vet in een koekenpan. Bak de frikandellen in een 5 minuutjes aan alle kanten gaar.
  7. Geniet ervan, het kan echt: een gezonde frikandel!
P.s. Nu niet je gezonde Frikandel gaan eten met 100 kilo mayonaise, kies liever voor Ketchup met minder suiker  en voor Yoghonaise in plaats van Mayonaise.