Is het de moeite waard?

Dit is de vraag die ertoe doet. Soms confronterend, en hij kent niet altijd een duidelijk antwoord. Maar hij blijft essentieel als je op de lange termijn je doelen wilt bereiken.


Want laat het duidelijk zijn: De dingen die je moet doen om je doel te bereiken, zijn niet altijd leuk. Soms wil je gewoon een uurtje Netflixen in plaats van een uurtje hardlopen. Soms wil je gewoon een avondje stappen in plaats van een avondje sportschool. En soms wil je gewoon een appeltaart eten in plaats van een appel.
Dus waar doe je het voor?


Je doet het omdat de juiste keuzes je uiteindelijk dichterbij je doel brengen. En niemand heeft ooit zijn droomlichaam bereikt door Netflixen, stappen en appeltaart. Helaas, light-pindakaas.


Dat is niet erg. Het is prima om soms offers te maken, zolang jouw doel maar méér oplevert dan het kost. Wat dat doel is, verschilt per persoon. Ik kan je geen motivatie opleggen, maar ik kan je wel helpen hem te vinden.
Waar word jij blij van? Wat is voor jou hét moment dat ongelofelijk trots bent – of juist teleurgesteld? Is dat als je als je in het pashokje staat, en de broek die je vorige maand nog niet dicht kreeg, nu makkelijk past? Of als je op het strand loopt in de zomer, zonder je te schamen voor je lichaam? Of als je familieweekend hebt, en iedereen je vertelt je hoe goed je er uit ziet? Of als je 10 kilometer kunt hardlopen, terwijl je vorig jaar nog geen 100 meter liep? Wat jou motiveert, verschilt. Maar alle redenen hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn de moeite waard!


En iets wat de moeite waard is¸ kost soms inderdaad een moeite. Maar het is het waard, daarom noemen ze het de moeite waard.


Dus. Is jouw doel de moeite waard? Voel je je goed zoals je nu bent, veilig in de comfort-zone, of zou je iets aan je lichaam willen veranderen?


Je hoeft niet direct een antwoord te geven. Denk er gerust een week, een maand of een jaar over na. Maar als je klaar bent om de stap te zetten, dan ben ik er voor je om het beste uit jezelf te halen.
Beloofd.

Maak direct een afspraak

Geïnteresseerd in een van onze programma’s? Maak direct een eerste afspraak!