Voeding als brandstof 🔥

Heb jij een auto?
Mooi. Dan weet je waarschijnlijk wel dat er een verschil is tussen benzine en diesel. En dan bedoel ik niet de chemische structuur of het prijsverschil op de pomp, maar wel dat je hoogst waarschijnlijk één van die twee brandstoffen in je auto moet gooien, wil die rijden (Tenzij je elektrisch rijdt natuurlijk. In dat geval: shout-out naar jou, want je red het milieu).


Maar we dwalen af. Weet je wat er zou gebeuren als je benzine in een dieselauto zou gooien? Dan kan je waarschijnlijk je auto weggooien. Maar niemand zou het ooit in zijn hoofd halen om expres de verkeerde brandstof te tanken, of wel?
Toch doen we dat wel met voeding. Laten we eerlijk zijn: Veel mensen weten heel goed wat goed voor ze is, en wat niet. We weten dat die 17-jarigen die bij McDonald’s werken geen liefde in hun eten stoppen en dat het massaal geproduceerd wordt. We weten dat frikandellen worden gemaakt door duizenden kippen in een blender te gooien en die in een vormpje te drukken. We weten dat eten veel lekkerder smaakt als je er een beetje tijd, aandacht en liefde instopt. Daarom gaat geen enkele supermarkt OOIT een appeltaart bakken die lekkerder is dan die je oma vroeger maakte.
Maar we eten het toch.

Waarom?
Omdat het lastig is om lange termijn te denken. Omdat een frikandel of Big Mac nú lekker is. Dat je er morgen spijt van hebt omdat je je broek niet meer aankan, komt dan niet direct in je op.
Daarom zeg ik: kijk vooruit. Maak niet de keuze die je nú het liefst zou maken, maar maak de keuze waarvoor de jij van morgen je dankbaar zou zijn. Ik ben van mening dat lekker in je vel zitten het mooiste gevoel is dat er bestaat. En daar kan geen frikandel tegenop.


Ik snap ook dan niet iedereen dat zo ziet, en dat is niet erg. Bovendien heb je ook nog zoiets als matigheid: elke week een ongezonde maaltijd gaat geen schade opleveren. Maar elke dag een ongezonde maaltijd wel.
Dus. Welke brandstof tank jij?
❤️ 

Maak direct een afspraak

Geïnteresseerd in een van onze programma’s? Maak direct een eerste afspraak!