Voeding en geld: Dé overeenkomst.

De overeenkomst tussen geld en voeding? 🥝💵
 
Heb je er ooit over nagedacht hoeveel deze 2 met elkaar te maken hebben? Beiden zijn dingen waar wij mensen emotie aan hechten. Geld is niets meer dan papier met tekst erop. Eten is niets meer dan brandstof die je nodig hebt om te overleven. Maar wij maken er méér van dat dat. En het bepaald voor een groot gedeelte ook je mindset. Een mindset die bepaald of je succesvol gewicht verliest of succesvol geld verdient.
 
Geld verdienen kan op veel manieren. Sommige manieren zijn makkelijker dan anderen, en niet elke manier is even legaal, maar er zijn veel verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om niet hard te werken, te klagen over dat werken gewoon niets voor jou is, en te wachten tot je de loterij wint (kans: 0,0001%). Misschien word je dan ooit rijk.
Je kunt er ook voor kiezen om je lot in eigen hand te nemen, en hard te werken. Om een baan te vinden waar je je goed bij voelt. Een baan waarmee je misschien geen miljonair wordt, maar wel een prima salaris hebt met gezellige collega’s, en die voldoende tijd over laat om je familie en geliefden zo nu en dan te zien. Een baan die soms bikkelhard werken is, maar waar de energie die je erin stopt, er ook weer uitvloeit in de vorm van salaris en complimenten van je baas. Niemand kan je vertellen wat voor baan dat moet zijn, want dat is persoonlijk. Wat voor anderen werkt, hoeft niet voor jou te werken. Vragen hoe anderen het gedaan hebben is hetzelfde als vragen welke route zij naar hun werk rijden: je kunt wel dezelfde route nemen, maar dan kom je niet uit bij jouw werk.
 
En dan voeding, eten en afvallen.
 
Afvallen kan op veel manieren. Sommige manieren zijn makkelijker dan anderen, en niet elke manier is even leuk, maar er zijn veel verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om niet hard te werken, te klagen over dat je zware botten hebt, en te wachten tot de wetenschap een pil ontdekken die iedereen spontaan slank maakt (kans: 0,0001%). Misschien word je dan ooit slank.
Je kunt er ook voor kiezen om je lot in eigen hand te nemen, en te doen wat je kunt. Om een manier van eten te vinden waar je je goed bij voelt. Een manier waarmee je misschien geen vetpercentage van 5% zult bereiken, maar wel een fijn gewicht waarbij je lekker in je vel zit, en die voldoende ruimte over laat om iets lekkers te eten tijdens gelegenheden met je familie en geliefden. Zodat je óók op verjaardagen gewoon een stukje taart kunt eten zonder daar spastisch over te doen. Een manier die soms bikkelhard werken is als je 3 weken lang hebt genoten van je zomervakantie (inclusief wijntjes, BBQ’s en etentjes), maar waar de energie die je erin stopt, er ook weer uitvloeit in de vorm van welzijn, en complimenten van mensen in je omgeving. Niemand kan je vertellen wat voor dieet dat moet zijn, want dat is persoonlijk. Wat voor anderen werkt, hoeft niet voor jou te werken. Vragen hoe anderen het gedaan hebben is hetzelfde als vragen welke route zij naar hun werk rijden: je kunt wel dezelfde route nemen, maar dan kom je niet uit bij jouw ideale voedingspatroon.

Nu ben ik geen jobcoach, maar wel diëtist. En als je klaar bent om jouw ideale voedingspatroon te vinden, dan help ik je daar met alle liefde mee.

Maak direct een afspraak

Geïnteresseerd in een van onze programma’s? Maak direct een eerste afspraak!